Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Felkod 2-3-2

Skapat av Pyrolys den 12-02-2017 03:14
#1

Hallå alla Volvo älskare!

Har en -91 945 b230FB som beter sig knepigt. Jag håller och renoverar hela bilen och har bytt mängder med grejer, packningar, packboxar, kamrem, koppling, katten, rengjort spjällhus, ny tongångsmotor, , ny llm, packningar runt insug och avgasidan.

Jag får nu felkod 2-3-2 och bilen går skit vid start. Först högt varv och sen efter sekunder ned till nästan noll. När bilen blir varm går den kanon.

Jag har gjort en specialare med lambasonden som jag svetsat fast strax framför katten som jag bytte. Lampan är från gamla katten och nya Biltemas katten hade inget uttag för lambda.

Allt pekar ju på sonden, men jag tycker i så fall att bilen skulle gå kass hela tiden om den var död? Har placeringen av sonden stor betydelse ? Den sitter ju lite längre fram nu än tidigare när den satt på katten. Typ 10-15 cm längre fram.

Men för att ytterligare göra detta skumt så körde jag utan katt under nästan ett år med sonden på röret bara. Då hade jag aldrig detta problem.

Så skillnaden nu mot inna är att det sitter en katt efter som det ska, men då går bilen konstigt vid start istället...

Varvet lever lite sitt eget liv också. Kan ha för höga varv när bilen är varm på tongången också. Typ vid rödlysen. 1200-1500 varv.

Är det någon som känner igen problemen ? Någon som kan ge tips ?

// Patrik