Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Diverse fel Volvo 940 - LÖST

Skapat av Dollar den 11-01-2017 15:20
#9

Pyrolys skrev:

Hej igen !

Har meckat halva natten med 945 Smile

Utförde ditt test med tvåans växel och givetsvis stannar inte motorn av detta... så bara beställa ny koppling och byta. Videon var lite skakig med jag fattar huvuddragen. Tack!

Passade på nu när jag meckade att kika in på kamremen bakom den övre plastkåpan....voj voj voj säger jag bara... inte bra. Olja överallt. Hela kamremen fullständigt badar i olja... jag misstänker packningen vid kamaxeln, men vet inte säkert, det var olja överallt. Tyvärr hade jag ingen kamrem eller packningar men det blir ett byte inom kort.

Har ni några tips var man kan köpa dessa packningar och ifall det är en vanlig misstänkt i sammanhanget med oljaläcka vi kamremen ? Eller finns det andra bovar ?

Tack för många bra och hjälpsamma tips !

Gissar på att kamaxeltätningen pajat , Lätt att byta MEN kan vara lite pyssel med att lyfta på kammen (men du skulle byta remmen ändå. Andra alternativ är vevaxeltätningen, dra av remskivan och kolla. Mindre vanligt är tätningen på hjälpaxeln.. Delar finns att köpa på tex Mekonomen, AD bildelar mfl. Inte så dyrt heller.

Redigerat av Sladdaren den 11-01-2017 15:49