Ämne: Volvosweden Volvoforum :: Kretsfel och bromsfel

Skapat av Stefan Ragunda den 08-10-2019 10:45
#1

Köpte en fin 745-88 för ett bra pris. När jag besiktade den så fick jag en anmärkning på bromsverkan vänster bak som var hälften mot höger sida. Visade sig att en kolv satt fast. Enkelt tyckte jag, bytte kolvar och packningar, sedan gick dom hur lätt som helst. Åkte och besiktade och det var ingen skillnad alls? Nu har jag luftat hur många gånger som helst, testat med ett annat OK, blåst ledningen, kollat bromskraftregulatorn, kollat huvudbromscylindern och hittar inget fel!! Tvärnitar jag så låser hjulen fram och höger bak, inte på vänster. Kan vara att bromsröret är klämd någonstans med det är omöjligt att se för det är ett tjockt lager underedsmassa på ledningarna.
Eller kan jag ha missat nått.
Varken lampan för kretsfel eller handbromslampan lyser som den ska, dom lyser bara vid fuktig väderlek. Så nu på morgon då det är fuktigt så lyste lampan för kretsfel då man startar? Så om det är fel på en krets vad ska jag byta? vart ska jag leta då? Känns som jag kollat överallt.
Bilen har inte ABS.

Skapat av Sladdaren den 08-10-2019 11:30
#2

Hej välkommen

Intressant fel detta thinking, låter väldigt konstigt. Kommer det ut nån bromsvätska när du luftar vänster bak ?. Om bromsvätska kommer ut så då är det inget bromsrör som är klämt. Får du ofta fylla på bromsvätska ?. Kan iofs vara nån skada på bromsledningen som gömmer sig under i underredsmassan.

Redigerat av Sladdaren den 08-10-2019 11:36

Skapat av Stefan Ragunda den 08-10-2019 12:09
#3

Jag det kommer bromsvätska. Behöver aldrig fylla på i behållaren. Tycker förvisso att det är mer fart på oljan när man luftar andra oket.
Läste i ett annat forum att det var en som hade haft samma bekymmer och där det var skräp i ledningen.
Funderar på att ev byta bromsregulatorn. Det är där kontakten till bromskretsen sitter.

Skapat av Sladdaren den 08-10-2019 12:26
#4

Du har kontrollerat så pass mycket och testat en hel del så det borde vara helt rätt att prova byta ut bromsledningen som går till vänster bromsok. Om det inte är samma tryck på bromsoljan som den andra sidan så tycker man att nått borde sitta i vägen eller att det blir som en flaskhals på vägen till bromsoket.
Men kolla gärna först ledningen hur den ser ut under all underredsmassa, är inte så ovanligt att efter man åkt på steniga och grusiga vägar att det skjuts upp och skadar nått under bilen.